Hakkımızda

Manisa, Anadolu’nun eski medeniyetleri asırlar boyu hüküm sürmüş bereketli topraklar beldesi. Ecdat padişahlarının sultanlık eğitimlerini aldıkları şehzadeler şehri.Cumhuriyet dönemi tarımla başlayan yükselişi, şimdilerde ise sanayii…

Ecdat padişahlarının sultanlık eğitimlerini aldıkları şehzadeler şehri.
Cumhuriyet dönemi tarımla başlayan yükselişi, şimdilerde ise sanayii yatırımlarının filiz verdiği ve doğudan göç edenlerin ekmek kapısı Manisa.
17 ilçesiyle her biri ayrı ayrı ürünlerle öne çıkmış Ege ve Orta Anadolu’ya ulaşım yolu ve bütün Manisalıların İstanbul da buluştuğu kültürlerini yaşattığı bir araya gelip hasret giderdiği Manisa vakfı.

İstanbul’un tarihi ilçesi Fatih’te, Aksaray mahallesi’nde Langa Caddesi üzerindeki tarihi binaların birinde konuşlanmış bir avuç fedakar ve Allah’ın rızasını kazanmanın peşinde olan bir başkan arkadaşları ve Manisa dostları 300 yüz yıllık bir sıbyan mektebi, aynı zaman da İstanbuldaki ilk imam hatip olmuş tarihi bir bina ve yanı başında hemşehrilerini ağırlamaya hazır bir kış bahçesi.Manisalıların ve vatandaşlarımızın ziyaretleri ile dostluğu ve kardeşliği barındırıyor.

Evet, vakıf olarak yaptığımız ve yapmak istediğimiz birçok projemiz var.
Yıllardır İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Camii haziresinde, Ayşe Hafsa Sultan validemiz için anma töreni düzenliyoruz. 1894 depreminde yıkılan, metfun bulunduğu İstanbul’da bulunan Ayşe Hafsa Sultan Validemizin kabrini restore ederek İstanbul’a kazandırmanın onurunu taşıyoruz. Bunun yanı sıra, Yavuz Sultan Selim Han’ın Hilafet Kaftanı’nın tekrar vasiyetine ve aslına uygun şekilde yerine getirilmesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile vesile olduk.

Bu arada Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış Yavuz Sultan Selim Han’ın eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi, Valide Sultanımızın yadigarı eserlere sahip çıkarak işvelerini yeniden sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Manisa’mızın Kula ilçesindeki Yunus Emre köyündeki Tabduk Emre’nin kaybolmaya yüz tutmuş Camii, çeşme ,medrese kalıntılarını gün yüzüne çıkartmak ve onları da aslına uygun inşa etmek çalışmasını da halen sürdürülüyor.

Osmanlı’nın son döneminde Yemen’e giden askerlerin toplanma yeri olan kadim şehir Manisa, şimdilerde Manisa Vakfına bir sorumluluk yüklemiş. Yemen’deki Türk şehitlerinin izlerini takip edip tekrar birtakım restorasyonları sağlayıp gün yüzüne çıkartmak ve şehitlerimizin ruhlarını şad etmek.

İnanıyoruz ki vakfımızın Manisa’lı hemşehrilerimiz yararına Manisalılarla beraber yapacağı çok iş var.

Biz gönüllüyüz efendim, sizleri de bekliyoruz