Hafsa Sultan Törenimiz Gerçekleştirdik

Ayşe Hafsa Valide Sultanın 488. Vefat yılı anma programı, 19 Mart 2022 tarihinde Manisa Vakfı tarafından türbesinin bulunduğu Fatih Yavuz Selim Camiinde gerçekleşti. Program Mehter vurulmasından sonra Kur’anı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Manisa Vakfı Başkanı Ercan OĞUZ yaptığı konuşmasında Ayşe Hafsa Valide Sultanin edebi, ahlaki ve hayırseverliğinin gelecek nesillere aktarilmasinin asıl amaçlari oldugunu belirterek, bıraktığı hayir eserlerini de yaşatmalari gerektiğinden bahsetti. Başkan OĞUZ Manisadaki Sultan Camisinin yıkık olan Hankâh kisminin da yeniden yapilmasi icin calismalara baslama karari aldiklarinin müjdesini verdi. İstanbul milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nin Manisalilara Valideye vefasindan dolayi teşekkür ettiği konuşmanin ardindan Fatih Müftüsü Hüseyin Baş tarafindan yapilan Hatim duasiyla program sona erdi. Misafirlere Validenin vasiyeti olan Mesir Macunu ikram edildi. Ayrica soguk hava sebebiyle gelenlere çorba ikraminda bulunuldu. Zorlu Hava koşullarina rağmen, tören halkin yoğun ilgisiyle ve dualarla tamamlandı