Ayşe Hafsa Valide Sultan ve Manisa Vakfı kitabımız yayınlandı

Ayşe Hafsa Sultan’ın hayatı ve 150 yıldır yıkık olan türbesinin Manisa Vakfı öncülüğünde yeniden yapılış hikayesi kitaplaştırıldı.

Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz’un kaleminden çıkan ‘’Ayşe Hafsa Vâlide Sultan ve Manisa Vakfı’’ kitabında, Ayşe Hafsa Sultan’ın hayatı ve Vakfın öncülüğünde 150 yıldır yıkık olan türbesinin yeniden yapılış hikâyesi anlatılıyor.

Ayrıca kitapta Ayşe Hafsa Sultan’a ait olan 2 adet vakfiyenin orijinali de yer alıyor.

Yavuz Sultan Selim Han’ın eşi olan Ayşe Hafsa Sultan’a bir vefa borcu olarak yayınlanan kitapta Manisa Vakfı’nın hizmetlerine de yer veriliyor.

Kitapta ‘’Çamurlu Kaftan’’ olarak bilinen Yavuz Sultan Selim’e ait kaftanın, 485 yıldır kabri üzerinde iken 15 seneye yakın tamir ettirilme gayesiyle kabrin üzerinden alınması ve kaftanın Manisa Vakfı’nın çabaları ile yeniden yerine koyulmasının hikâyesi de yer alıyor.

Ecdada bir saygı olarak Yalın Yayıncılık’tan çıkan ‘’Ayşe Hafsa Vâlide Sultan ve Manisa Vakfı’’ kitabını temin etmek isteyenler Manisa Vakfı ile irtibata geçebilir.

Ayşe Hafsa Valide Sultan ve Manisa Vakfı kitabımız, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan Bey’e hediye edilmiştir.